2020-06-20 The N-litter! Six beautiful babies!

Nu (3/6) är Räkans (Extatic Eureka) sista kull kommen till världen! Det blev tre av varje, tre tejer och tre killar. Ljuvligt fina och supertrevliga, precis som sina helsyskon i förra kullen! Alla är till salu då jag redan har sparat en hona (Magic May) från förra kullen.

2020-06-15 Planning a litter between SE* Iceblue's Magic May and SE* Mightyfalls Tarjei in winter 2020-21

2020-06-15 Expected: The O-litter in the middle of July 2020! "Luna" and Dash!

2019-12-31 M-litter is born! Three little girls are for sale!

På julaftons kväll föddes tre små vise kvinns: Martha, May och Malgalat! 
De fettar nu på sig kvickt, är väldigt coola och harmoniska. 
Är detta Räkans (Extatic Eurekas)  sista kull? Hon får så extremt fina bebisar så vi får se. Hittar jag det rätta pensiohemmet med en av kattungarna, så kanske hon får bli kastrerad och gå i pension. 
Dessa kattungar är till salu. Om någon av dem ser väldigt lovande ut kanske jag släpper den på foder. Har en viss kö, men hör gärna av dig om intresse finns för en nycket fin La perm! 
 

2018-12-22  L-kullen är född! The L-litter is born!

2017-04-28 K-kullen är född! Fyra krullisar till salu för sällskap! The K-litter! Four kitties for sale (only pets, no breeding)

Nu är Cixous' och Uffes kull komna till världen. En pojke och tre flickor. Pojken, Kamikazic Kant, blir siamesmaskad med blå ögon, en av flickorna Kaleidoscopic Kittay blir sköldpaddsmaskad med blå ögon. De andra två blir tonkanesmaskade med mönster, kanske även de med rött i, det får vi se längre fram!

2017-04-24 Skrytkatten Ignatius (Lindelou) och väntans tider...

Idag vill jag skryta lite! Eftersom jag har så lite tid över till annat än mina hästar och min forskning, blir det inte mycket utsällt här. Ska sanningen fram är det väl heller inte det roligaste jag vet och därmed är inte heller mina kissar så förtjusta i det hela. Desto roligare när mina kattungeköpare ställer ut! Igår fick finaste Imperialistic Ignatius en jättefin bedömning av M Donatella som är en domare som varit med i processen mot att få La Permen godkänd i FIFE och som vekligen kan bedöma La Permer! Så jag är jätteglad både för det fina omdömet (han skulle skickats till panelen om han inte varit för blyg och ovillig att visa sig) och att hans rara ägare Ingrid vill ställa ut honom. Svårt att tyda kråkfötterna men det är genomgående mycket bra! "Very promising boy!" Vilken tur att han ska få en söt fru i dagarna då :-) 

Den snygga ateljébilden på Lindelou är snodd från hans egen blogg, http://laperms.blogg.se/ och fotograf är Linda Karlström, (hoppas ok att dela bilden!) snart även hon ägare till en Iceblue's-kisse!

Cixous blir alltmer långsam och sover mest. Magen är inte superstor, jag gissar på att det blir 4-5 bebisar inom ett par dygn.... 

2017-04-17 The J-litter is sold to USA, Germany, Norway and the very north of Sweden!

2017-02-25 Nu har J-kullen fått sina namn!

Nu har jag lyckats klura ut fyra kvinnliga filosofinamn på J! Det var minsann inte så lätt. Lätt är det däremot att ha denna kull, som är helt problemfri, förutom att deras mamma lyckades förirra sig ut i kylan förra lördagkvällen. Vilket världens lugnaste och fetaste kull inte klagade det minsta på. Det var istället matten som vid morgonvägningen undrade varför i hela friden alla hade gått NED i vikt...? Fy farao för att inse att katten var spårlöst borta! Kom sedan ihåg att jag hade haft påhälsning vid ytterdörren sent kvällen innan. Hade alltså katten lyckats rymma ut omärkligt? Jaa, det hade hon. Jag gissar att hon var stressad av att ha Uffe i huset, och kanske ville reka något bättre ställe för ungarna. Sedan måste hon ha blivit dödsrädd, för inte ett pip från henne på ett dygn. Men många pip från de små stackare som plötsligt var moderlösa när de väl efter en 12 timmar började undra var mjölkbaren hade tagit vägen. Och de VÄGRADE att äta någon äcklig ersättning. Den dagen var ett enda kaos av att leta katt, mata kattungar och facebooka på jakt efter en amma mellan gråtattackerna. Men sent nästa natt kom en liten katt smygande efter att jag ropat mig hes. Gissa hur lyckliga alla var! Nu har bebbarna käkat upp sig igen och jag njuter av friden.
Uffe har åkt hem till Sundsvall och ska kastreras och bli hemmakatt på heltid. Tack Pernilla, du har varit en toppenfodervärd! Jag hoppas att parningarna med Vita och Cixous har tagit, i så fall blir det nya kullar i slutet andra halvan av april!
Jag har intresserade köpare till alla fyra från min kölista, men ingen reservation ännu. Jag brukar vänta tills ungarna är fyra veckor för det. Hör av dig om intresse finns! Det blir ju förhoppningsvs fler bebbar senare i vår!

2017-02-13 J-kullen är född / the J-litter is born!

I måndags anlände Eurekas andra kull, J-kullen! Det blev fyra helt bedårande flickor som verkar mycket lugna och trygga. Två maskade och två maskade bicolor :) Vi har pappa Uffe på besök här och han ska para Vita och Cicous, så det finns förhoppningsvis fler möjligheter att få så här fina bebbar!

2017-01-23 Se upp med inavlade katter!

Tyvärr har det kommt till min kännedom att det säljs La Perm-katter i Stockholmsområdet, där det finns inavel. Var noga när du köper katt - vänd dig till en uppfödare inom nätverket La Perms of Scandinavia, som är seriösa.

2017-01-12  Gigantiska, maffiga röda grabbar!

Kolla in snyggosarna Gigantic Gadamer och Hobnobic Hobbes! Viiiilka grabbar det blivit av dem!

2017-01-11 Hälsningar från Gadamer och Gramsci! Samt "Gypsy", Hobbes och systrarna Haraway och Hilde :)

Gigantic Gadamer och Genetic Gramsci har nu blivit stora! Väldigt fina är de också! Hmm, dock är det inte jag som lärt Gramsci att vara på köksbänken.... :-) Gypsy (Artass) har vuxit till sig nere i Malmö! Hon är så vacker. Sedan kom också hälsningar från systrarna sisters; Hilde och "Monic" (Harmonic Haraway) som myser tillsammans. Det är alltid lika roligt att få bilder och lite berättelser från tidigare kattköpare. Jag blir så stolt som uppfödare när jag ser hur de utvecklas och vilka fantastiska familjemedlemmar mina små bebbar har blivit!

2017-01-05 Vi väntar två nya kullar i februari! :-)

Nu vågar jag tro att både Eureka och Arete är dräktiga. De bara sover, äter och är ibland överkärleksfulla, ibland småsura på Cixous' småttingar vilket bådar gott! Och lite hallon kan man skåda också! Det är Uffe som är pappa. Jag ser väldigt mycket fram emot kullen med Arete då den är något linjeavlad på min allra första hona Isa (Dutch Dream). Ungarna kommer alltså att ha en farmorsfar som är bror med deras mamma. Anledningen till denna skärpning av vissa linjer är att både mamma Arete och farmorsfar Aristotle kommer från min första och enda kull efter stammor Isa, och att båda dessa katter är underbart snälla och roliga individer med den exteriör som jag föredrar. Jag hoppas på att det blir en hona från denna kull som jag ska avla vidare på med nya gener! Eureka å sin sida är en sådan fantastisk hona så jag tror att det blir toppenbebisar vilken hane jag än väljer. Där är det Eurekas pappa, Fichtes, fantastiska mentalitet som förhoppningsvis slår igenom!

2016-12-21 Ny hane på ingång från Holland!

Wow! Nu är det klart att den fine siamesmaskade Andrew, från Purroxy's i Amsterdam kommer hit och blir vår nya avelshane! Under förutsättning att han utvecklas som jag hoppas och tror. Bild kommer strax! 

Hör av dig om du bor i Stockholmsområdet och eventuellt skulle vilja bli fodervärd till Andrew!

2016-12-21 Stort grattis till Burelands!

Min uppfödning Esoteric Eriugena "Essie", har nedkommit med sex bedårande små liv efter Uffe som jag samäger med Erica/Burelands i Sundsvall. Hon och "syrran" Frantic Fleck delar på allt här i livet, även bebisar, som synes... så gulligt!

När vi konstaterat att även mina honor är dräktiga med Uffe, kommer han att gå i pension och bli hemmakatt hos sin foderfamilj!

2016-12-09 Uffe parar för fullt!

Nu är den vackre, milde och väldigt snälle Uffe här på besök. Han har redan parat Vita och är nu i full gång med Eureka! Förhoppningsvis blir det alltså smått runt den 10/2 2017! Välkommen att ställa dig på kö för någon av kullarna. Eller båda... :) Jag säljer endast i undantagsfall ensamma katter och ger förtur till dig som redan har en kompis hemma eller vill köpa två. 

2016-11-06 Cixous har fått fem underbara krullisar! Cixous' I-litter is here!

24 oktober föddes fem superfina små krullisar! Tre pojkar och två flickor. Du kan läsa mer om dem under Kattungar/I-kullen! 

2016-10-05 Epicura och Erasmus

Cixous äter, sover och sväller. Det tycks vara ett riktigt bullbak på gång! Hon får alltid väldigt fina ungar. Här har vi Epicura (tonkanesköldpadd) och Erasmus (rödmaskad)  från hennes första kull med Fichte som pappa. Då blev det sju fantastiska bebbar. Tror inte det blir lika många denna gång - gissar på fem eller sex :) Om dryga två veckor är det dags!

2016-09-25 Hälsning från Hobnobic Hobbes!

Jag har fått en hälsning från Hobbes familj! Han är nu en stooor och tung kille och har blivit kastrerad, vilket han tar med ro, som synes på bilden. Vad glad jag blir av meddelanden från nöjda kattungeköpare. Underbart! Lille Hobbe saknar jag verkligen, en helt bedårande Laperm! 

2016-09-22 Förväntad kull vecka 42! :-)

Min vackra Cixous! Min vackra Cixous!

Cixous är dräktig och den spännande kullen med snyggingen Gerald förväntas komma vecka 42! Nu håller vi alla tummar för att min lilla bullbakerska sköter sig lika exemplarist som hon gjort vid sina två tidigare kullar. Hon äter som en häst och sover och sover.... :)

2016-08-22 Cixous parad med Gerald BC von Mauze!

Idag åkte Gerald hem till Skåne efter en veckas äventyr med Cixous uppe i Stockholm. Nu håller vi tummarna för lite blåögda vackra bebbar framåt hösten! Om allt går som det ska blir det ungar vecka 42-43 och leverans runt mitten på januari :) Tack, Jenny Ägirsdotter för lånet av denna skönhet!

2016-08-21 Fleck och Uffe på utställning!

Frantic Fleck Frantic Fleck

I helgen tog min uppfödning Frantic Fleck som ägs av Erica Håkansson, SE* Burelands, två cert i Sundsvall! Och Uffe blev Ex 1. Båda fick jättefina omdömen. Så det lär bli fina bebbar efter dessa hos Burelands vad det lider! Tack Erica, för utställningsjobbet - snygg burutstyrsel och väldigt snygg katt!

2016-08-05 Diplomerad uppfödare!

SE* Iceblue's Cherubic Cixous SE* Iceblue's Cherubic Cixous

Så var man då sent omsider SVERAK-diplomerad uppfödare! Det känns bra och det var ett seriöst test som i sig innebär en fördjupnings- och läroprocess. Grattis till mig och kattisarna! :-) 

En fin bild på Cixous, som väntar på att hennes tillkommande vackre vite Gerald ska vakna ur sitt hormonchip så att han kan få bli pappa till hennes nästa kull!

2016-06-21 Alla banditer sålda!

Nu har alla mina små keliga banditer fått sina människor att äga! Hilde och Monic ska till Linnea med familj, söder om Stockholm, Hypatia till Emma med familj i Stockholm och Hobbes till Stina med familj i Mariefred. Jag är glad att återigen ha hittat så fina familer till mina små! Men än får jag ha dem ett tag till! :-)

2016-05-13

Nu har H-kullen hinnit bli 6 veckor gamla! Lilla Hypatia är fortfarande till salu, då hennes tilltänkta köpare inte fick
ihop det med leveransdatum och utlandssemester. Hon är en pigg, busig och väldigt kelig liten tjej, bedårande nallebjörnssöt, med sin lilla vita haka. 

2016-04-06 Lite hälsningar från gamla kattungeköpare!

Jag har fått roliga hälsningar från tidigare kullar! Från vänster syns Gypsic Gould och Fantastic Fanon, som numera heter Artass och Fennekin, sedan kommer Didactic Diderot, Exotic Ethike och Frantic Fleck som är avelshona hos S* Burelands. Visst är de vackra hela högen av Iceblue's-kissar!

2016-04-06  Ny avelshane!

Nu har vi tingat en liten hane från S* divineCURLYcats kull efter Glastocats Jesse Pinkman och Glamour. Han har den här stamtavlan. Uffe samägs med SE* Burelands i Sundsvall. Vi hoppas på att han ska bidra med nya brittiska linjer till vårt avelsprogram. Dessutom kommer han att förstärka de kanadensiska linjer som mitt katteri började med, vilka ger fantastisk päls och väldigt snälla katter - ofta maskade med blå ögon! 

 

2016-03-29 Eurekas kull har kommit!

I natt föddes Eurekas första kull med Kakkoi Bure som pappa! Hon födde själv de två första medan jag sov, hon tyckte tydligen att hon grejade allt själv, utan inblandning. Har aldrig sett en katt med så okomplicerad förlossning. Inget märks, inga flämtningar, inga ljud - på ett par värkar är ungen bara ute, som ett trolleri!

Fem bebisar blev det, en röding och en padda, två blå 23 och en brun/svart 23 (som möjligen är padda). Kön har jag inte kollat ännu på 23:orna, men det kommer snart. Se vidare under H-kullen. Alla äter som de ska, så nu hållar jag tummarna för att de går upp fint i vikt och att de första kritiska dygnen ska gå bra.

Detta är den femte generationen La permer hos Iceblue´s. Min stammor Isa (Jagnes Dutch Dream) kan nu stoltsera med att ha barnbarnsbarnbarn här hemma! Duktiga, duktiga Räkis!
 

2016-01-16

Igår flyttade G-kullen hemifrån! Gramsci och Gadamer bor nu hos en härlig barnfamilj i Segeltorp och Gould och Fanon flyttade ända till Malmö! Så här hemmastadda var de redan samma kväll som de kom hem till Hanna och Oscar som har byggt en massa roliga klättersystem på väggar och i bokhyllan. Jag känner mig jättetrygg med alla dessa fina nya människor som ska få ägas av mina underbara La Permer!

2015-12-06

Extatic Eureka BC Extatic Eureka BC

Eureka har vuxit till sig, och nu övat på att vara bonusmamma med den äran. I vår ska hon få träffa en fin kavaljer och sedan ska det förhoppningsvis bli nya bebisar som ska vara leveransklara sommaren 2016. Visst är hon fin!
Det här kommer bli min femte generation La permer i rakt nedstigande led. Eurekas mormorsmor Isa (Jagnes Dutch Dream) lever fortfarande ett gott liv här hemma och jag hoppas att hon ska få se ytterligare en generation bebbar!

2015-11-13 Fanon och Fleck showar

Fanon (till vänster) och Fleck är ett underbart par! Hej, vad det  går med dessa två små damer! Ständigt glada och på jakt på nya äventyr och upptåg. Superkeliga och lätthanterade, de är som smör i ens händer. Det är alltid svårt att sälja sina kattungar, men de här två kavata (närmast "störiga") flickorna känns extra svåra att göra sig av med. Tur att de ska få så fina människor att äga! Nu är de 8 veckor och jag har fyra underbara veckor kvar med dem. Och eftersom Fanons människor även ska ha lilla "Gypsy" på delfoder, får jag lite bonustid med Fanon tills Gypsic Gould är leveransklar. Härligt! Då kommer Fanon att prägla hela miniskocken med sitt sätt = fem småtokiga, orädda kelgrisar till min och Cixous' glädje och förfasande...

2015-11-05

Fleck och Fanon Fleck och Fanon

Nu är både Fleck och Fanon tingade! Gödel har läkt ihop helt och hållet och utvecklas til en riktigt maffig vacker Lapermhane liksom sin storväxte bror, Gigantic Gadamer. Alle bebbar i Cixous' kull har nu öppnat ögonen och blivit mer utåtriktade. De utvecklas jättefint allihop :)

Jag har lagt upp lite nya bilder på alla kattungar under deras repektive namn i kullarna. 

Lille Frege fick somna in den 28/10. Det var jättesorgligt men det enda rätta. När hans egen mamma inte längre brydde sig om honom, var det inte mycket mer att göra. Naturen kan tyckas grym, men Frege hade inte förutsättningar för ett bra liv.

I Cixous' kull är två bebbar förmodligen sålda, medan tre finns kvar till försäljning. Det är riktigt fina individer och jag skulle gärna se att någon med intresse för utställning vill bli ägd av en av dem... särskilt Gödel, rödmaskad hane, tror jag på i utställningssammanhang. 

2015-10-25 Tidigt sjukhusbesök

Lille Gödel lyckades bara fyra dagar gammal bli så illa riven av en av de äldre kattungarna när de kivades i mjölkbaren att han fick ett jättestort ganska djupt sår i buken. Hu, det såg inte alls kul ut och det blev besök på Albano djursjukhus för hela kullen. Men Gödel är en pigg och stark kille som nu repat sig fantastiskt fort där han ligger i sitt lilla gasbindepaket. I morgon åker nog kroppsstrumpan av :) Puh!

2015-10-20 Cixous' nya fina kull!

19 oktober föddes Cixous' andra kull, G-kullen! Det blev två pojkar och tre töser, som alla känns starka och sunda med mycket täta lockar. En hona i kullen är förmodligen redan reserverad till Hanna och Oscar i Malmö. Det blev en hel palett med färger och Cixous är en supermamma som vanligt! Hon ser ju rätt mallig ut på bilden, eller hur?

Ungarna har fått sina namn och sina egna sidor under G-kullen!

2015-10-06

Nu hr jag lagt upp lite nya bilder på Vitas och Soppens ungar under respektive kattunge under F-kullen. De är sååå söta och börjar nu kravla sig ur lådan på egen hand... På bilden syns föräldrarna innan de blev föräldrar :)

2015-10-01

Nu har ungarna fått sina namn. Hittade inga bra kvinnliga filosofer alls på F, så de är uppkallade efter två manliga favoriter, Franz Fanon och Ludwik Fleck. Lillkillen är döpt efter Gottlob Frege. Nu har de öppnat sina små blå, så snart kommer bilder på krull-ullisarna skådandes ut i verkligheten...

2015-09-29

Vita ger så fantastiskt fina avkommor! Här en bild på henne och två tidigare döttrar som jag tycker så mycket om. Det är Bionic Bonaventura och lill Cherubic Cixous som sällskapar med mamma. Hoppas den nya kullen utvecklar sig lika fint!

2015-09-28 Vita´s new litter!

Den 22 september föddes Vitas (Angelic Aretes) och S* Blå Katten Tegelsopps lilla fina kull! Det är två maskade flickor och en blå- eller bruntonkanes pojke. Bild på pappan och stamtavla ser du här. Bebbarna är friska, med mycket päls och lockar och går upp i vikt som de ska. Det går ej ännu att se om flickorna är rödmaskade eller sköldpaddor som sin mamma. Jag är också lite osäker på om pojken är blå eller bruntonk, än så länge. Bedårande är de allihop hur som helst! :-) Mer info om dem kommer fortlöpande under "F-kullen". Flickorna är till salu för sällskap, ej avel i Sverige. Pojken säljs på delfoder till Stockholmstrakten. Han ska användas sparsamt i avel en kort period, sedan kastreras och överlåtas i delfodervärdens ägo. Välkommen att höra av dig om du är intresserad!

Two pointed girls after Iceblue's Angelic Arete BC and S* Blå Katten Tegelsopp, eventually for sale (or exchange) for breeding abroad! Picture of the sire and pedigree here. 

2015-09-01 - greetings from previous litters :)

Exotic Ethike loves to help her owner in her work with painting.... Thank you Charlotte for this wonderful pic!

And here we have Diderot, the Hunter! He is neutererd and during summers he has the privilege to go out free. Thank you Linda and family! It looks like he is having a wonderful time!

2015-08-09

"Soppen" och "Vita" är kära! "Soppen" och "Vita" är kära!

Jag kan meddela att katteriet lever i allra högsta grad, trots att jag är så dålig på att uppdatera. Jag och katterna har flyttat ut permanent till hästgården på Adelsö, och det har varit svårt att hinna med. Renovering, alla djur, jobb och inte minst flyttbestyren har inte haft någon ände.
Nu har vi S' Blå Kattens Tegelsopp här, och det är en fantastiskt trevlig, gudasnäll och kelen rödtabbyhane. Tack Lina Fransson och SE* Mirrors för att jag får låna honom! Han går som kungen här hemma, har parat Vita (Arete) åtskilliga gånger men nu tröttnat på det, så jag hoppas att det ska ha gett resultat. Det visar sig snart. Cixous är sitt vanliga främingsfientliga jag, och börjar nu långsamt efter fyra veckors tillvänjning att i alla fall bli liiite nyfiken på rödingen. Och han håller sig på plats. Hon är ju läskig!

Det ska förhoppningsvis bli kullar i september/oktober med andra ord :)

2015-04-25

Äntligen! Har det lugnat sig någorlunda på arbetet så att jag kan uppdatera hemsidan. Jag ber om ursäkt för att detta skötts så knapphändigt. Nu är alla  fantastiska små individer i E-kullen tingade, utom Eureka som jag kommer att behålla. Jag är så himla glad att ha fått så fina och rara kattungeköpare. Alla kommer att få ett sällskap dit de flyttar, flera stycken av en La Perm till och med! I veckan var alla och fick sin första vaccination och blev chippade. Det gick utmärkt och de blev inte märkbart påverkade av av vaccinationen. Skönt! Det är minst sagt full fart här hemma med sju vildbasare som röjer. Men de är också mycket tillgivna, keliga och kurriga! Den bästa kull jag fått :) och så vackra var och en på sitt unika sätt. Lite olika personligheter börjar också utkristallisera sig. Epicura pratar och tjatar en del, Eudaimonia är modigast och vildast och har koll på allt, Erasmus lite försiktigare, liksom Emma. Ethike och Essie (Eriugena) lugna och självsäkra. Och min mys-Eureka superkelig!

2015-03-10

Från vänster: Emma, Epicura, Erasmus, Eriugena med mamsen, Eudaimonia och Eureka. Ethike kommer senare!

2015-03-10

2015-03-06

Det har gått så lätt och okomplicerat med denna kull, ta i trä... Alla går upp i vikt och ser helt friska och normala ut. Nu har de snart öppnat ögonen helt och hållet och när de hör min röst börjar de jama, väldigt sött. De börjar också komma upp på fyra vingliga ben och röra sig lite mer. Ser fram emot de kommande veckorna då de blir mer och mer intresserade av omvärlden, börjar leka med varandra och blir helt bedårande söta! Jag har nu lagt upp alla kattungarna under rubriken Kattungar/E-kullen/kattungens namn. Har inte fått in så mycket information ännu men det ska komma uppdateringar med text och bilder efter hand. Är fortfarande inte helt säker på Eriugenas kön, det är den enda som inte är sköldpadda och den kraftigaste ungen.

2015-02-21

Igår födde Cixous sju välskapta maskade bebisar! De är så fina. Cixous satte igång att föda bara några timmar efter att Fichte blivit hämtad av sin nya fodervärdsfamilj! Hon har varit en helt fantastisk förstagångsföderska, och hon tar nu det hela på största allvar. Nu håller vi bara tummarna för att de går upp i vikt, funderar på namn och löser problemet med att hålla isär vem som är vem ;) Vita har redan ryckt in som extramamma, och de är så söta allihop!
När allt stabiiserats lite mer kommer jag att höra av mig till er som står högst på kölistan. 
Vill inte störa den lilla (stora!) familjen nu med fotograferande, och könsbestämning, men snart kommer mer info under Kattungar/E-kullen!
 

2015-01-14

Cixous verkar dräktig och nedkomsten är planerad till vecka 8! Sååå roligt!
Jag vill också meddela att jag har haft problem med min mailserver. Om du har försökt kontakta mig här och inte fått svar - försök igen, det kan hända att ditt meddelande inte gick fram!

2014-11-18

Fichte söker nu ny fodervärd och kommer att övergå i dennes ägo efter att han parat sina honor, så fort han blir könsmogen! En helt underbar kille!

2014-10-20

Bedårande Fichte!

2014-09-27

Fichte med Vita Fichte med Vita

Alla tejerna är nu kära i Fichte... Han är fortfarande kattunge, dock, även om han snart är störst!

2014-09-09

En varm sommar har gått, och det har tyvärr inte hänt särskilt mycket alls. Ingen katt kom i löp och tyvärr väntar vi alltså inte smått här för närvarande. Nu visar det sig att tjejerna förr än de anar får hem sin kavaljer, Fichte. Hans fodervärdspar har tyvärr separerat och med stor sorg måste de lämna ifrån sig honom då ingen av dem kan ha honom ensam. Fichte flyttar alltså hem, och det får visa sig om han får stanna här tills han gjort sina parningar och får bli en kastrerad sällskapskatt, eller om jag släpper honom till en ny fodervärd. Det beror på hur det fungerar. Han är världens goaste och snällaste kille, så troligen "fastnar" han väl i mitt hjärta och följaktligen här hemma :). Lite nya bilder på vackra Fichte!

2014-09-07

En liten sommarhälsning från Sparven (Didactic Diderot) och hans familj. Ser paradisiskt ut!

2014-06-12

Fichte 9 veckor Fichte 9 veckor

FICHTE blir bara vackrare och vackrare! Jag är så glad att jag valde denna kattunge som blivande avelshane :)

2014-06-12

Fick lite bildhälsningar från Diderots köpare. Så roligt att få veta hur det går för de små :) Det riktigt lyser kärlek och tillit om dessa bilder, tycker jag. Nu blir Diderot kastrerad och ska få leva livet på landet!

2014-05-18

ÄNTLIGEN ska Cixous få para! Även hon ska träffa Otho någon gång i juni. Se vidare under Kattungar/Planer

2014-05-15

FICHTE är nu sex veckor! Han utvecklas jättefint, tycker jag. Han är vår blivande avelshane och vi har fortfarande inte funnnit hans nya ägare. Är det du? Fichte ska få bo hos en delfodervärd, och när han gjort sina 4-5 parningar ska han kastreras och övergå helt i fodervärdens ägo. Ett spännande sätt att få en väldigt fin Laperm till något reducerat pris, och samtidigt lära sig lite mer om kattavel! Välkommen att höra av dig om du bor i Stockholmsområdet eller däromkring! Fichte är leveransklar i början av juli.

2014-05-14

Diderot vaktar matte och hennes väckarklocka Diderot vaktar matte och hennes väckarklocka

Idag fick jag lite info om hur Sparven (Didactic Diderot) har det. Han har det jättefint i sin nya familj och är bästis med deras burmahona Vira. Han sover varje natt bredvid matte i en gammal brödkorg. Men nu har Sparven, fem månader gammal, vuxit sig större än Vira. Vad ska hända när korgen blir för liten? Vi ser med spänning fram emot Sparvens nästa sovlösning! Och vilken päls han har - riktigt fin.

2014-04-26

Nu har jag bestämt mig för vilken kille mina honor ska få träffa i framtiden! Detta är Fichte - en tonkanesfärgad hane från SE* Mirrors senaste kull, som jag har tingat. Jag tror att han blir en intressant kombo med mina honor. Det finns nytt utavlat balinesblod i honom, vilket bidrar till elegans, han har dessutom längre tillbaka en hona i sin stamtavla som är helsyster med min stammorskatt Isa, vilket jag tycker är riktigt roligt! Nytt och gammalt i skön förening alltså. Stammen på Fichte kan du se här. Dessutom älskar jag Fichtes urcharmiga mamma Cocos och hoppas att hon nedärver denna tillgivenhet till sin son. Ännu har jag inte beslutat om Fichte ska få växa upp med sina blivande fruar, eller om han ska placeras hos en fodervärd (som sedan får köpa honom till reducerat pris). Välkommen att höra av dig om du bor i Stockholmm med omnejd och är intresserad av att vara fodervärd! Fichte kommer, som det ser ut nu, endast att användas i avel till mina egna honor och till två andra som redan är tingade.

2014-03-18

Nu har Diderot varit hos veterinären och fått sin andra vaccination, blivit chippad och besiktigad. I morgon flyttar han hem till sina nya ägare. Som tur är bara några kvarter härifrån :) Stort grattis, Linda, Micke, Manne och Malte till denna guldklimp som jag hoppas att ni kommer att få mycket glädje av!

2014-02-06

Sparven gillar sin nya kompis Malte! Sparven gillar sin nya kompis Malte!

Nu är Sparven (Didactic Diderot) tingad! Han visade genast sin nya familj att att han är en riktig LaPerm och kröp upp på blivande lill-husses axel för att lägga sig tillrätta. Precis sådana här katter är det jag vill föda upp!

Sparvens mamma Bionic Bonaventura ska få en kull till innan hon övergår i fodervärdens ägo. Välkommen att höra av dig om du är intresserad av ett halvsyskon till Diderot! Angelic Arete ska paras under våren med Anamiacats Otho (en mycket spännande kull), och lilla Cherubic Cixous ska vi hitta en prins till framåt hösten. Håll alltså utkik här och välkommen att ställa dig i kö för en underbar lagom tokig och gudasnäll LaPerm!

2014-01-24

Idag har jag varit hos fodervärden och tagit lite nya bilder på Sparven (Didactic Diderot)! Han är en lekfull liten pajsare som nu börjar ta sig runt i lägenheten på lite vingliga ben. Söt som socker är han! Det finns fler nya bilder på hans egen sida.

2013-12-25

stor liten en... stor liten en...

Lillen växer och frodas! Han har fått namnet Didactic Diderot! Han blir förmodligen ganska lik sin mormorsbror Aristocratic Aristotle.

2013-12-21

stolt mor! stolt mor!

Nicas kull har kommit! Födda den 16/12. Först ut var en mycket vacker rödtabbyhane, som tyvärr dog i och med födseln. Han hade ett navelbråck som inte gick att leva med. Tvåan var en maskad hane, stor, stark och välutvecklad. Denna hane har förutsättningar att bli en fantastiskt vacker och trevlig La Perm. Han är till salu för utställning och sällskap, ej avel! Se här!

2013-11-05

Ixion Ixion

Nica är med största säkerhet dräktig! Pappa är S* divineCURLYcats Ixion som syns på bilden intill. Vi ser fram emot kattungar runt den 18 december. Vilken julklapp! Välkomna att anmäla intresse för en kattunge från denna kull!

Nu väntar vi på att Vita ska löpa, så ska hon få åka ned till Skåne och träffa S* Ägirshus Ossian, så det kan bli ytterligare en kull framåt slutet av januari - i den bästa av världar!

2013-10-15

SE* Iceblue´s Bionic Bonaventura SE* Iceblue´s Bionic Bonaventura

Jag har tagit ett jättesvårt beslut och låtit min vackraste älskade Nica få flytta till en foderfamilj. Hon är nu förhoppningsvis dräktig med S* divineCURLYcats Ixion! Nica har haft lite svårt att acceptera det nya läget med en "lillasyster" hemma, och jag kom fram till att det förmodligen passar henne bättre att få bo där hon är i centrum hela tiden och där hon får bygga upp en ny tillvaro tillsammans med en av de ungar som förhoppningsvis ska födas i slutet av december. Tack Erik och Elida för att ni tar så väl hand om henne!

 

2013-10-15

SE* Iceblue´s Cherubic Cixous SE* Iceblue´s Cherubic Cixous

Lilla SE* Iceblue´s Cherubic Cixous kommer att stanna hos oss och bli avelskatt. Hon är inte så liten längre, utan har vuxit till sig ordentligt över sommaren. Det är en mycket rastypisk tjej, med bra stuns i lockarna och ett riktigt härligt LaPerm-temperament. Alltid lekfull, alltid först med att komma och lägga sig i knät och spinna högt. Alltid sugen på att apportera eller lära sig en ny lek. Hennes utställningskarriär börjar 2014 och till hösten-14 ska hon få sin första kull.

2013-06-01

Lilla Ny (Cixous) med mamma Vita och halvsyster Nica Lilla Ny (Cixous) med mamma Vita och halvsyster Nica

Lilla Ny växer så det knakar och går på äventyr i nya lägenheten, samt äter med god aptit sin dagliga portion köttfärs och lite uppblött kattungetorrfoder. Hon har dessutom börjat gå på sina små lådor förhoppningsvis strategiskt utplacerade i lägenheten. Duktig flicka! Det är så intressant att se hur hon ser till att få den stimulans som ett gäng kullsyskon skulle ha gett henne på annat sätt.

2013-05-09

Jag gjorde en miss i könsbestämningen! När kissen börjar få lite prickar på trampdynor och olikfärgade tassar inser man att det har begåtts ett fel... Det är alltså en liten paddhona som fötts och hon heter Cherubic Cixous BC. Ser ut som en riktigt välgödd liten kerub och har en skarp filosofhjärna (Helene Cixous') att leva upp till.

2013-04-28

Nu är C-kullen född och det blev en minimal sådan, bestående av en enda kattunge. Det är en jättefin välväxt maskad unge med mycket lockar på ryggen. Välkommen till världen!

2013-03-17

Äntligen! Vita tycks vara dräktig! Vi ser med spänning fram emot en kull i slutet av april. Det blir SE* Anamiacat´s Amazing Hero's första kull. Tack Lena Tänndal för att jag fick låna denna underbara, snälla och vackra kille!

2013-02-09

S* Anamiacat's Amazing Hero S* Anamiacat's Amazing Hero

Jaa, det går långsamt här hemma med parningar må jag säga. Nu är det på tur med Vita. Vi hoppas att Hero är tillräckligt vuxen nu och väntar bara på att Vita ska behaga löpa, så att hon kan få träffa sin kavaljer, den ursnälle Hero.

 

På grund av nya regler får jag vänta med att para Nica. Men det ska bli små krullisar även med henne vad det lider.

2012-11-27

S* Blå Kattens Sandy S* Blå Kattens Sandy

Bugbearic Bruno har blivit pappa till sin andra kull hos Blå Katten. Denna gång heter mamman Kombi Smart och det blev fem fina ungar. Grattis Monica! Jag lägger upp en bild på lilla Sandy från kullen. Här har han hunnit bli 7 veckor gammal och han har en helt fantastisk färg!

2012-10-26

S* Anamiacats BC Amazing Hero S* Anamiacats BC Amazing Hero

Tyvärr blev det inte full pott denna gång med Magne och Vita. Vi gör ett nytt försök senare när Vita behagar löpa igen. Vi får se om Vita och Magne (som bor lååångt bort!) hinner före Nica och hennes tilltänkte kavaljer, lille Amazing Hero från Anamiacats katteri, som ej ännu är könsmogen, men som tur är numera bor här i Stockholm. Så här söt är han!

2012-09-12

Vita myser med Magne Vita myser med Magne

Vita har haft besök av Ägirshus Magne den gångna helgen. Efter lite initial osäkerhet och ilska blev de snart ett rart par som gjort vad de ska! Stort tack till Jenny och Ida Ägirsdotter! Magne är en fantastiskt rar och vacker katt, nästan dubbelt så stor som min lilla Vita. Nu håller vi tummarna för krullbebisar framåt mitten av november!

2012-08-23

Bruno har blivit pappa! Bruno har blivit pappa!

Bugbearic Bruno, "Måsen" har blivit pappa till tre fina krullbebbar hos S* Blå Katten! Stort grattis till Monica, mamma Cissi och Brunofining!

2012-08-21

Vita (Angelic Arete) i sommargrönskan Vita (Angelic Arete) i sommargrönskan

Parningsplanerna har inte riktigt gått som väntat. Det började med att Vita (Angelic Arete) lyckades rymma ut från ett fönster som stod låst minimalt på glänt, när hon var på parningsturné. Hon är en riktiig utbrytardrottning. Efter mycket letande och lika mycket ångest och tårar hittades hon till slut av en spårande schäfer från Trelleborgs brukshundsklubb! Då var hon så rädd och trött att vi tog hem henne igen. Men ett nytt försök med Magne ska äga rum, förhoppningsvis ganska snart.

 

För Nica (Bionic Bonaventura) hr det inte heller gått som planerat. Hennes kommande kavaljer fick det för jobbigt med att vara fertil och är numera kastrerad. Vi får se vad det kan dyka upp för ny fästman till henne när hon är mogen för det.

2011-12-31

Året som gått har varit bra! Vita fick en jättefin kull om fyra fantastiska småttingar, två av varje sort i fyra olika kulörer, och jag fick min dröm om en maskad hona uppfylld! Vita födde okomplicerat och är en mycket omsorgsfull (höns)mamma. Mormor Isa har levt upp i sin roll som lek- och ordningstant.

Det var många som var intresserade av kattungarna och jag hoppas kunna glädja några av er med att Vita så snart som möjligt ska träffa samma hane, AquilaAltairral Oscar, igen. Så framemot våren kan det förhoppningsvis bli en ny kull!

 

Året slutade ändå i moll, då vår kära lilla dvärgvädur till slut fick somna in. Han är så saknad.

 

Men livet går vidare och det kommande året ska förhoppningsvis ge en kull från Vita och visa om Nica är lämplig att avla vidare på, vilket jag förstås innerligt önskar. Kankse, kanske en överraskning till också ;)

 

Tack alla ni som besökt sidan och ha ett riktigt härligt Gott Nytt År!

Du kan ändra denna exempeltext. Peka här och klicka på knappen "Redigera text". Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

2011-10-30

2011-10-22 B-litter 11 weeks

MIna söta små kissar ska snart flytta hemifrån. Det kommer att bli tomt efter dem, för de är så fantastiskt charmiga och snälla! Men jag tror att de kommer att få det väldigt bra hos sina nya och engagerade ägare.

 

Det finns lite nya bilder under respektive kattunge och i galleriet. Det gäller att vara snabb om man ska fånga dem på bild. Hade jag en bättre kamera skulle det kunna bli härliga bilder när de rör sig, men det blir bara ett enda sudd när man fotar med Iphone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nica och Bakunin

2011-10-07

Belle och Bakunin
Bakunin

2011-09-01 B-kullen 4 veckor/B-litter 4 weeks

Nu har kullen flyttat ut ur bolådan. Dagarna är inte bara till för att äta och sova längre utan också leka, smyga och brottas om än en smula tultigt och svajigt fortfarande. Mormor Isa har nu börjat engagera sig mer i de små. Hon har en något mer rustik och kärv mammastil än sin dotter, som är minst sagt hönsmammig. Isa håller bestämt fast ungarna tills hon anser att de är hela och rena, sen inleder hon en likaledes ganska hårdhänt lek med dem... Hon är av någon anledning mest förtjust i Bruno. Hon kanske tycker att hans mörka färg är exotisk. Själv har hon ju bara haft ljusa ungar!

 

Ungarnas olika personligheter framträder mer och mer. Nica går gärna på egna upptäcktsfärder, Bruno och Bakunin brottas och Belle tittar en djupt i ögonen och vill ha kontakt. Det finns nya bilder under respektive kattunge och i galleriet