Bionic Bonaventura BC (b 33) female

Stannar / stays


Bonaventura eller "Nica" föddes sist. Hon utmärkte sig först genom att vara lite lugnare än sina syskon, och tyckte det var helt ok att ligga länge i min hand och bli pussad på och killad på magen. Nu blir hon llivligare för varje dag, och är den som hittar på nya lekar och biter i gallret till hagen. Jag ser framför mig en ny utbrytarprinsessa.... suck. Hon är maskad och har en ljus lila grundfärg fram till naveln ungefär där katten övergår i en gråblåsvart kulör. Hon ser lite grann ut som om någon hade slumpmässigt satt ihop två helt olika katter - en fram och en bak! Vid 12 veckors ålder har hon dock jämnat ut sig i färgen.

 

Denna lilla vänliga och pigga skönhet stannar eftersom jag redan älskar hennes söta ansikte som är mycket feminint och likt mamma Vitas vid samma ålder. 9 veckor gammal är hon minst och intensivast i kullen. Hennes karaktär påminner om hennes mormors, mycket nyfikenhet, uppfinningsrikedom och djäklar anamma.


Kvinnliga filosofer på B finns det inte många av så det fick bli en "gubbe" med passande namn – fransiskanermunken och skolastiske filosofen Giovanni Fidanza di Bonaventura 1217-1274. Han var grundligt skolad i den aristoteliska världsbilden men samtidigt en känslomässig mystiker påverkad av Platon. I tidens teologiska tolkningsstrider intog han en medlande och nyanserad hållning. Kanske inte karaktärsdrag som man omedelbart skulle tillskriva denna busiga tjej!


Dagen efter att hennes sista syskon hade flyttat hemifrån lärde sig Nica (säkert i brist på roligare sällskap) att apportera, vilket hon gärna gör hur länge som helst...

4 days
3 weeks
4 weeks
6 weeks
9 weeks
11 weeks
13 veckor
1 week
3 weeks
5 weeks
6 weeks
9 weeks
11 weeks
2 weeks
4 weeks
5 weeks
6 weeks
9 weeks
13 veckor