SE* Iceblue's Angelic Arète BC, "Vita"

Vita är dotter till Isa. Vi bestämde oss snabbt för att behålla denna vackra och kreativa lilla hona. Liksom sin mor är hon brunsköldpaddstabbymaskad med intensivt blå ögon. Klicka här för hennes stamtavla. Vita är kastrerad och lever ett bekvämt pensionärsliv här hemma. Hon agerar gärna extramamma till de yngre honornas kullar.

Vita is Isa's daughter. Because of her lovely looks and character we decided to keep her. She is sealltortietabbypointed with intensively blue eyes, just as her mother. Now retired. Click here for pedigree.

Vita är den mildaste lilla änglalika individ man kan tänka sig. Om äkta oslyldighet har ett ansikte så är det hennes! Tyvärr betyder inte det att livet med henne är lugnt. Vattenlekar är denna lilla dams favoritsysselsättning. Ett vattenglas - eller varför inte hela vattenkannan? - måste alltid vältas, det spelar ingen roll om det blir efterverkningart! Och oftast så märker ju ingen någon förrän lååångt efteråt...

Som kattunge var hon utbrytardrottningen som tog sig över alla hinder, klättrade uppför galler, balanserade vådligt på kanten för att sedan ta ett dödsföraktande hopp ut i det okända. Hennes bror satt kvar i inhägnaden, förtvivlat jamande, medan hon spatserade omkring med svansen i vädret. Som liten hade hon inte tid med sådant tjafs som kel, det fanns väldigt mycket viktigare saker att undersöka. Nu när hon blivit vuxen är det annorlunda. Så fort man placerar sig i soffan och lägger på sig en filt kommer hon springande, klättrar upp på ens bröst, tittar en djupt i ögonen, spinner, småpratar och ska ha kel.

Vita fick sin första kull, B-kullen 2011-08-02. Hittills har allt gått fantastiskt bra och hon sköter sina små väldigt omsorgsfullt.

Vita had her first litter, B-litter, in 2011-08-02. She is a fantastic mother!

Min älskade Vita-Lill fick somna in här hemma den 4 april 2022. Hon är begravd på en vacker plats på gården. Vita var den snällaste katten som funnits. Tack för allt. Du, och din alltid storögda, förvånade blick, fattas mig.

very pregnant...
Vita and her mother Isa
Sleeping with "stepfather" Dumbo
grown up
Isa and Vita
6 months
Vitas father, S*Kodoku's Bushido